Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zobacz nawet jak nie jesteś super mądry xD

Lilete

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem wchodzę do gry i wyskakuje mi komunikat Out Of Memory nie umiem tego naprawić i nie wiem co robić jeżeli ktoś wie o co chodzi i uporał się z takim problemem proszę o pomoc

spongebob1.jpg
Opublikowano

Pamięć jest chyba pełna. Usuń kilka światów. Mi to pomogło.

Światy nie mają nic do rzeczy...

Wyłącz zbędne programy, przeglądarkę itd.

@offtop

boost ty w minecracie?

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Intel® Core2 Quad CPU

Q9400 @ 2.66GHz

2.67GHz , 3,25GB RAM

Rozszerzenie adresu fizycznego :D

O to chodzi bo nie ogarniam xD

spongebob1.jpg
Opublikowano

Tak o to chodzi.

"Out of memory" - jak sama nazwa wskazuje, koniec pamięci RAM. Dzieje się tak gdy masz po włączane dużo programów korzystających z javy, przeglądarki, pełno okienek, zakładek.

Specyfikacje masz nawet dobrą, przydało by się jeszcze z jakiego systemu operacyjnego korzystasz. Czy 32 bit, lub 64bit. Przy 32bitach te 3GB ram w zupełności wystarczają, ponieważ 4gb ram system 32 bitowy nawet nie obsłuży. Przy 64 bitach sprawa jest wręcz odwrotna, i tu przydało by się te 4gb ram.

Spróbuj uruchomić ponownie komputer, i nie włączać żadnych zbędnych programów. Następnie uruchomić minecraft i sprawdzić czy będzie działał. Jeżeli problem będzie się nasilał, polecam zrobienie takiej operacji:

Start > uruchom > Msconfig > zakładka Uruchamiane

Zrobić screena całej zakładki uruchamiane i wkleić na forum lub wysłać mi na pw a ja poradzę co można wyłączyć aby było ok. Wiele programów podczas instalacji dodaje swoje "klienty" do uruchamiania w tle, podczas startu systemu, przez to może stawać się wolniejszy itd.

Aha, na pulpicie masz mało ikonek czy cały pulpit zawalony? ile miejsca na dysku z systemem operacyjnym?

reklama RMCF

Opublikowano

To musisz mieć porządnie zamulonego kompa, ja z podobnym sprzętem (tyle ze 2Gb ramu + WIN7) takich problemów nie mam. Jest na to tylko jedno rozwiązanie WYŁĄCZ zbędny syf, nawet jeżeli nie jest zbędny. Albo ściągnij sobie gamebostera z jakiegoś warezu lub demówkę. Napisz jeszcze jaki masz system.

Opublikowano

BraciaMrok

Napisałem dokładnie to samo, u mnie na 2GB i 32bit Win7 jest 80fps.

Gameboster? Nie polecam, każdy program niby "przyśpieszający" internet lub komputer, jest zbędnym syfem, który zamiast pomóc, jeszcze bardziej przeszkadza (zamula). Ile ja się na naprawiałem komputerów z wysypanym systemem, z brakiem wielu bibliotek, z winy takich programów...

Aplikacja zmieniająca zawartość plików systemowych, lub usuwająca niby "zbędne" pliki, w rękach laika może narobić problemów.

Zrób tak jak napisałem, a powinno być ok.

Syriusz

Następny.. Program Tune UP Utilities był dobry, lecz w starych wersjach. I nie powiem, na prawdę pomagał w pracy przy komputerze. Niestety, najnowsze wersje programu to zwykły "syf", który zaśmieca dysk, oraz jeszcze bardziej zamula komputer. NIE POLECAM!

reklama RMCF

Opublikowano

Myślę że to przez wirusy :P Mi z laptopem przez to dzieją się dziiiwne rzeczy... Nie będę pisał jakie , bo nie oto w tym temacie się rozchodzi :P Ale ! Nie dość że jakieś paranormalne zjawiska się tu u mnie dzieją to laptop zamula :) Myślę że dobry antywir albo format rozwiążę sprawę.

F7FwxF8.png

Opublikowano

Jest jeden sposób który Ci pomoże. Zmniejsz wydajność Javy. Tak zwane Hip Size. Na YT jest tutorial jak to zrobić. Jeżeli masz programy które używają Javy (a Ty myślisz że są niezbędne na Twoim kompie) to zmniejsz wydajność. Wydajność zmniejszasz wszystkich programom oprócz MC. Spróbuj :)

Moje Osiągnięcia:

100 postów [:)]

150 postów [:)]

200 postów [:)]

250 postów [x]

300 postów [x]

400 postów [x]

500 postów [x]

800 postów [x]

1000 postów [x]

zNeOx.png

32266.png

22007.gif

11034.gif

27118.jpg

30284.png

Opublikowano

ja tak mam ten błąd jak próbowałem wgrac texturki HD 256x256 i mam windowsa 7 32-bity 3 gb ram procesor intel dual core coś tam 2.2 więc nie mam słabej maszyny ale kolega co się na tym troszke zna dawał mi skrypt który miał tak jakby poświecać minecraftowi zamiast 1gb ramu na 2 gb ramu lecz skrypt nie zadziałał i kolega nie miał więcej pomysłów.. a tak bym chciał te teksturki 256x256 :unsure: kto może pomóc to prosze tu napisac lub na pw

oban19.jpg

ts3.progaming.pl

Opublikowano

Ile miejsca wolnego na C ?

entisttag.png

Użytkownik Który Został Zbnowany :Napewno

Okres Bana: Perm

Moderator / Admin Który Nałozył Blokade : Lord Makin

Powód :Spamer/idiota/grozi administracji/dureń (Za coś tekigo Max 72h Ban A Nie Perm )

Link Do Tematu :

http://www.mpcforum.pl/topic/247974-napewno/

Lub Przenieś Mnie !

Zasłużyłem To Poproszę Plusika O To Jego Wygląd : add.png

Opublikowano

Widać na SS. Skype - Bardzo dużo pożera RAM-u, a więc wyłącz go. Wyczyść pulpit, pousuwaj niepotrzebne rzeczy z dysku C, zdefragmentuj dysk (i) i powyłączaj: Skype, GG, Antywirusa, różne team speaki. A najlepiej to wejdź w menadżer zadań (Ctrl+Alt+Delete), wejdz w zakładke procesy powiększ okno na maksa i zrób ss. Powiemy ci wtedy dokładnie co wyłączyć

Opublikowano

Powiem tak ... ja gram na serwerze multiplayer w którym jestem adminem :D I Skype jest bardzo przydatny do tego aby porozumiewać się z moim kuzynem (admin) i jeszcze naszym kolegą (admin) ale jak on tak laguje jak wszyscy mówicie to mogę go wyłączać niema sprawy.Jeżeli chodzi o procesy to ja wszystkie wyłączam jak wchodzę na kompa :D i Anti-Vir wyłączony i wgl wszystko. Na pulpicie mam 31 ikonek.

@Krwawa Kawa Hip Size nie mogę tego znaleźć jak byś mógł dać link bym był wdzięczny

@AqualikUruchamianie.bmp

@Enrist mam wolnego miejsca na dysku C 26GB

@Riz0r0nScreen ekranu i menadżera.rar

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...